torsdag 24. februar 2011

Norgesglass

Det har ikke vært så mye blogging på meg de siste dagene, rekker ikke med så mye når man jobber nattevakter. I kveld har jeg fri, og tenkte jeg skulle kose meg med litt blogging, og nyte alle de nydlige bloggene her i blogglandia:)
For noen år siden var jeg på et loppemarked, og var så heldig å få kjøpt en stor pappeske full av Norgesglass. Når jeg så nærmere etter viste det seg at mange av glassene aldri hadde vært i bruk, de hadde fortsatt bruksanvisningen liggende oppi glassene!
 Jeg søkte på nettet og fant ut at Norgesglass ble produsert fra 1908 til 1978. De finnes i minst seks forskjellige størrelser og er produsert i om lag 75 millioner eksemplarer. De ble produsert av Drammen Glassverk, og fra 1958 Moss Glassverk.
Norgesglassene er jo bare såå fine, og kan brukes til så mangt:)


Norgesglass med bruksanvisningen inntakt:)

Og sånn så forsiden ut:)

Og bruksanvisningen på baksiden:)


Ha en fin kveld alle bloggevenner, nå er det snart helg igjen:)

Klem fra

post signature

14 kommentarer:

 1. Åh, så heldig du var! Det er i grunnen morsomt med disse Norgesglassene. Når jeg vokste opp stod de i råkjelleren og tok opp plass. (Mor i huset ville heller bruke de dyre og flotte Tupperware-boksene sine. :-D) Heldigvis ble glassene aldri kastet. Og flere fulgte med huset da vi overtok barndomshjememt.. Og skulle jeg gå tom vet at min kjære far har flere i boden i leiligheten de flyttet inn i. :-) Ha en fortsatt fin Torsdagskveld! :-)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Takk for koselig kommentar... fått litt dilla på nøkler ;)
  Ser du viser dine i innlegget under her!
  Elsker Norgesglass- får aldri nok av de :) Kan jo brukes til alt mulig :)
  Men du...så herlig bruksanvisning da! Misunn ;)

  Klem Anette

  SvarSlett
 3. Så heldig du var som fikk tak i disse glassene! :) Det er koselig å pynte med dem, og de har jo mange bruksområder.

  Klem

  SvarSlett
 4. Hei Line.

  Skjønne glass. Har kjøpt flere på loppis jeg og. Tenk, jeg har vært på loppis... Utenkelig for et par år siden. Var jo knapt en tur i Gamlebyen.

  Du var heldig som fikk helt nye. Så søt bruksanvisning. Den kan du ramme inn og henge på kjøkkenet. Det blir søtt vettu.

  Den kommoden er nok like lang som de dere brukte på sengene ja. Fikk den av svigers. Men den skal plasseres ned. Har ikke plass ellers. Men oppbevaring i kjelleren er høyst nødvendig. Men først må det ryddes. Skikkelig.

  Klem Mona C

  SvarSlett
 5. Tror jeg må anskaffe meg et par norgesglass jeg også, de er så fine! Har sett de omsettes på gjennbruken. God helg til deg og dine:-)

  SvarSlett
 6. Så fine bilder! Norgesglass er fantastiske, og kan brukes til så mye! Stilig at noen var nye, og kom med bruksanvisning! Ha en super dag og helg! Klem

  SvarSlett
 7. De er helt fantastiske! Jeg er så glad jeg har noen få... Farmor til min kjære hadde drøssevis, når hun gikk bort ble mye kastet, men heldigvis beholdt mamma noen som jeg har fått ettertid(dette var 8 år siden hun gikk bort så da var ikke den stilen kommet helt inn i mitt hus;)

  Ha en fin fredag!

  Klem og smil fra Brit Olaug

  SvarSlett
 8. Heisann:)
  Et lite hint av ku er greit...men en hel vegg?...skeptisk:)
  Flotte Norgesglass, liker disse kjempegodt selv:)

  Ønsker deg en flott helg:)
  Klem Marianne

  SvarSlett
 9. Hei og takk for hyggelig kommentar inne hos meg!

  Selv er jeg lykkelig eier av ikke mindre enn et norgesglass, og meget stolt!
  Håper jeg får tak i fler etterhvert ;o)=

  Ha en fin helg, Klem Anna

  SvarSlett
 10. HERLIG!! da var du vel heldig!! jeg skal finne meg noen flere ja..hadde mange ibryllupet..men de havnet litt her og der etter festen..mange som ville ha med seg noen lykter hjem..norgesglass er aldeles skjønne..jeg har to stk oppe på kjøleskapet med gammelt sølvbestikk opp i..ELSKER DEM;)
  Fin fredag!
  klem kle

  SvarSlett
 11. Heisann:)
  Tusen takk for hyggelig tilbakemelding:))
  Bildene er i utgangspunktet i farger, men jeg bruker et redigeringsprogram i Linux...jeg bruker ikke Windows på min PC. Den tåkete kanten får jeg ved å bruke redigeringsprogrammet Picnik. Et kjempeenkelt program med masse muligheter: http://www.picnik.com. Lykke til:)

  Ønsker deg en fortreffelig lørdag:)
  Klem Marianne

  SvarSlett
 12. Hei og hopp.

  Så koselig blogg du har.
  Her i huset brukes også Norgesglass til det meste.. ALt fra blomster til lys og cornflackes..
  Ønsker deg en fin lørdag

  Klem Linda Merete

  SvarSlett
 13. Hej
  Tak for et godt indlæg. Især for en dansker. Jeg har længe undret mig over ''Norgesglas''. Men det er det samme som vores sylteglas. Bare jeres er med skruelåg.
  Hvor kan jeg evt. købe nogle?

  Hav en dejlig lørdag
  Birgitte

  SvarSlett
 14. Så gøy med bruksanvisning! Det har jeg aldri sett før, men vet nå at jeg gjerne skulle hatt en sånn :) Morsomt! Norgesglass har jeg også mange av, og brukes til mye forskjellig også her :)
  Håper du har en fin helg!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...